Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем при Алфа 147 светва лампичката по таблото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем при Алфа 147 светва лампичката по таблото

Тъкмо си закупих 147 1.6 106 коня, Лампичката в таблото която показва за проблем в двигателя попнякога се вкл когато запаля двигателя и ми излизасъобщение че има проблем в двигателя, бившия собственик каза че поради това че е махнал катализатора понякога се показва това. и наистина понякога сепоказва само Имам резервна ламбда сонда ако я сменя дали ще спре?! и втория проблем, е червената светлина на таблото показваща възд. възглавници, казаха ми че сместа за тях въздухат се разреждал със времето и трябва да се погледне, вярно ли е това и проблем ли е като цяло ?
    Благодаря, предварително
    Алфа Ромео 147 1.6 TS

Първоначално публикувано от pechenia Покажи съобщение
    Имам резервна ламбда сонда ако я сменя дали ще спре?!
    я спре я не
    зависи от какво е
    но ванга я нема и диагнози по нета нема кой да сложи

казаха ми че сместа за тях въздухат се разреждал със времето и трябва да се погледне
    тфа кой точно гений ти го каза?
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Печения-Петър ? Честито за покупката!Проблема с една диагностика ще се разбере,а как ще се реши това е друга "работа".Питай колегите от Бургас да ти кажат къде там можеш да я провериш.След диагностика кажи дали е заради катализатора да знам дали аз да си го махам.
      Un Amore Grande!
      Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
      Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
      http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

да , няма проблем , първия възможен ден щя я закача а комп да видя какви проблеми ще покаже, а иначе е внос от Швейцария, надявам се да излезе стока
        Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Аз съм със махнат катализаторр и не ми е излизало нищо такова...карам я вече 5 месеца така...Разхода ми падна и малко се отпуши колата при ниски обороти...Махайте смело
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Бях днес в сервиз на Фият , закачиха ми Алфата, и се оказа че наистина поради липсата на катализатор, на този двигател има Ламбда преди и след катализатора, след катализатора сондата има работем обем ,когато няма такав, отчитаната работа е извън този работен обем и го обявава като грешка , а Проблема с въздушните възглавници се оказа че под дясната седалка, кабелите свързващи се за възглавниците не се свързват с жакове ами са споени и за това давало грешка, от което ми олекна че всичко е наред за сега по новата ми кола
            Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Проблема с въздушните възглавници се оказа че под дясната седалка, кабелите свързващи се за възглавниците не се свързват с жакове ами са споени и за това давало грешка,
              леле
              верно ли е от това

Comment

..

Аз имам 147 1.6 120 к.с. Скоро ми светна чека , отидох на диагностика викат ламбда сонда , купих на бош смених я обаче след няколко дена пак светна , и сега се чудя дали ще е катализатора и кои от 3те , дали може да се махне наистина

Comment

Първоначално публикувано от scrocsa Покажи съобщение
                  Аз имам 147 1.6 120 к.с. Скоро ми светна чека , отидох на диагностика викат ламбда сонда , купих на бош смених я обаче след няколко дена пак светна , и сега се чудя дали ще е катализатора и кои от 3те , дали може да се махне наистина
                  На бензин ли ти светва чека ? Питам защото при мен на газ ми светва от време на време. И като я покарам на бензин изчезва.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    леле
                    верно ли е от това
                    Добре са го намамили
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от scrocsa Покажи съобщение
                      Може да се махнат всичките катализатори (и 3-те), но после се налага хардуерна (слага се изпуск. колектор от ЦФ2 мотор) и софтуерна намеса (за да не ти светка чека)
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        леле
                        верно ли е от това
                        Добре де,що не му кажеш на човека,никой не се е родил научен.

Колега,заминала ти е централата на еърбеците най-вероятно,не е нито от спойките,нито от разреден въздух/това е ебати простотията/
                        2011 Giulietta MA-ex
                        1995 155 1.8 TS 8V
                        2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Алоу тая тема е от преди две години.

Comment

Working...
                          X